Raiffeisen Bank

sag_nav-6636722 Prima pagina sag_nav-6636722 Noutati sag_nav-6636722 Raiffeisen Bank reaminteste detinatorilor de carduri: nu raspundeti mesajelor electronice in care vi se cere codul PIN

Raiffeisen Bank reaminteste detinatorilor de carduri: nu raspundeti mesajelor electronice in care vi se cere codul PIN

maestroj-2585072

Cum sa identificati mesajele frauduloase:

  • Suspectati orice mesaj prin care va sunt solicitate informatii precum numarul de card, codul PIN, alte parole, chiar daca mesajul pare legitim. Nu divulgati sub nici un pretext, nimanui, niciodata codul PIN!
  • Mesajele frauduloase par a veni cel mai probabil de pe adresele bancilor, companiilor de carduri de credit sau ale altor companii unde stiti ca ati furnizat informatii financiare. Chiar daca par a veni din partea unor companii de incredere, numele expeditorului poate fi falsificat cu usurinta.
  • Aceste mesaje va invita sa accesati o adresa de Internet care pare a fi cea a companiei, dar intotdeauna aceasta conduce la o pagina de Internet falsa, similara ca design cu cea a bancii.
  • Astfel de mesaje sunt trimise la mai multi destinatari si nu contin numele si prenumele dumneavoastra. Eventuale mesaje electronice din partea bancii ar fi direct adresate dumneavoastra.

Cum sa evitati fraudele pe Internet:

  • Va rugam a ne semnala orice mesaj suspect ce pare a veni din partea bancii, pentru a lua toate masurile de siguranta, la adresele client.reclamatie@rzb.ro si opinie.client@rzb.ro.
  • Nu deschideti link-urile afisate in mesajele pe care le suspectati ca fiind frauduloase si apoi stergeti aceste mesaje din casuta postala.
  • Daca aveti indoieli in privinta legimitatii mesajului, va rugam a accesa direct site-ul bancii, nu prin intermediul link-urilor, pentru a verifica informatiile afisate de oficialii companiei.
  • Pentru nelamuriri, intrebari sau eventuale neplaceri cauzate de aceste mesaje suspecte, va rugam a suna la numarul de telefon: 021-323.95.42 .
  • Daca din greseala ati raspuns unui astfel de mesaj, furnizind date personale, inclusiv codul PIN, telefonati imediat la serviciul de asistenta carduri (numarul de telefon, precizat la punctul precedent, este tiparit pe cardul dumneavoastra, pe verso).

Comunicat de presa